Dragoste

#femei atragatoare #sot #relatie #casatorie #cuplu

Sotul crede ca alte femei sunt atragatoare? Ce inseamna asta pentru relatia ta

Cred ca este de la sine inteles ca persoanele care sunt obsesiv de geloase - pana la punctul in care urmaresc miscarile sotului/sotiei cu un GPS sau angajeaza detectivi particulari pentru a-i supraveghea - au probleme serioase.

 

Cei mai multi dintre noi am fost inselati, tradati, mintiti sau pur si simplu am gresit intr-un fel sau altul intr-o relatie trecuta, sau chiar in cea prezenta. Unii dintre noi am fost, de asemenea, cei care au inselat sau au participat la aventuri. Dar, in cele din urma, multi dintre noi pot trece peste aceste experiente din trecut si rupturi de inima ulterioare pentru a incepe o relatie sanatoasa, bazata pe incredere si respect. 

Daca il observ pe sotul meu aruncand o privire unei alte femei, pot reactiona asa cum as fi facut-o acum 15 ani, grabindu-ma sa judec pe baza emotiilor mele si crezand imediat ca vrea sa ma paraseasca SAU pot realiza ca nu incearca sa ma supere in mod intentionat si ca este absolut in regula ca o alta femeie sa fie atragatoare. Are voie sa existe si sa fie superba. Si oamenii se vor uita.

Bineinteles, inteleg ca unii barbati sunt nepotriviti. Dar exista o mare diferenta intre a observa oamenii si a actiona deplasat.

Daca nu ai suficienta incredere in partenerul tau pentru a interactiona cu altii fara teama ca te va insela, atunci fie esti cu persoana nepotrivita, fie trebuie sa lucrezi la tine si sa te concentrezi asupra motivului pentru care esti atat de nesigura.

Intotdeauna va exista cineva pe care sa fii geloasa. Intotdeauna va exista un barbat sau o femeie care arata mai bine decat crezi tu sau care are toate atributele care crezi ca iti lipsesc. Intotdeauna va exista acea teama de a nu fi iubita de nimeni. Cu totii am trecut prin asta.

Sa stii doar ca, daca esti intr-o relatie sau casatorie, partenerul tau vede cu siguranta alte persoane. Le vede la serviciu, pe strada, in restaurante si, practic, oriunde exista oameni, in afara casei. Si, din cand in cand, partenerul tau poate sa arunce o privire la o persoana atractiva. Eu o fac. Sotul meu o face. Si tu o faci! Cu totii o facem! Nu este nimic in neregula cu asta!

Nu este problema altei femei daca eu nu pot face fata faptului ca este mai atragatoare ca mine. Daca sotul meu i-ar arunca o privire, sincer, nu l-as invinovati. Asta nu inseamna ca o va urmari sau ca va incerca sa se dea la ea. Si acelasi lucru este valabil si pentru mine. Daca un barbat chipes trece pe langa mine si imi atrage atentia pentru cateva secunde, nu inseamna ca sunt pe cale sa il insel. Inseamna ca am observat o persoana atragatoare si apoi mi-am vazut in continuare de lucrurile mele.

Daca eu si sotul meu ne uitam la un film, iar eu sunt indragostita de o vedeta, nu ma tem sa o spun si nici sotul meu nu se teme. Cu siguranta nu este un motiv de divort.

Ar fi frumos sa fiu la fel de sexy ca unele dintre aceste vedete de cinema? Sigur! Dar o astfel de persoana este doar o fantezie. Eu nu sunt o fantezie. Sunt o femeie care traieste cu barbatul pe care il iubeste, intretine o casa, creste copii, ajuta la conducerea unei afaceri si face nenumarate alte lucruri.

Indicatorul meu intern despre cat de sexy arat pentru mine, pentru sotul meu sau pentru oricine altcineva se bazeaza pe multe lucruri, cum ar fi fluctuatiile hormonale, cat de obosita sunt, daca mi-am vopsit radacinile, daca m-am ras pe picioare in ziua respectiva sau daca ma simt balonata. As putea continua - dar cred ca ati inteles ideea. Nicio alta persoana nu este responsabila pentru cantitatea de incredere sau de stima de sine pe care o aduc in relatia cu sotul meu, in afara de mine. Si viceversa pentru el.

Obtinem din relatia noastra ceea ce punem in ea. Daca lasam influentele externe, cum ar fi parerile altora sau cat de atragatori credem ca sunt ceilalti oameni din jurul nostru, sa afecteze modul in care avem incredere unul in celalalt, atunci am avea parte de o calatorie destul de agitata.

Multi oameni nu sunt loiali. O multime de oameni insala. Dar daca te angajezi intr-o relatie sau casatorie cu cineva, trebuie sa o lasi mai moale uneori. Sa observi ca alte persoane sunt atractive nu este doar normal, ci si instinctiv.

Construirea increderii in faldurile respectului si acceptarii reciproce este ceea ce face ca o relatie adevarata sa fie atat de divina. Invata sa faci diferenta intre care sunt adevaratele probleme din relatia voastra si care sunt, pur si simplu, propriile nesigurante.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului