Bebelusi

# lucruri necesare botez #botez

Lucruri necesare la botez

Botezul este una dintre cele mai importante traditii crestine si prima la care ia parte un copil. Prin taina botezului copilul este crestinat.

 

Fiind un eveniment foarte important este necesar ca parintii si nasii sa se pregateasca din timp pentru ziua cea mare. Cu cat pregatirile pentru botez incep mai din timp, cu atat lucrurile vor parea mai simple.

Pe langa rezervarea unui local (daca doresti asta), este foarte important sa pregatesti din timp lista cu toate lucrurile necesare pentru botez pentru a te asigura ca nu uiti nimic, pornind de la cele mai marunte lucruri si pana la cele mai importante. Si asta pentru ca nu de putine ori se intampla ca parintii sa-si dea seama ca le lipseste ceva chiar in mijlocul evenimentului. Prin urmare pregatirea din timp pentru botez este cea mai importanta pentru a scapa de orice griji in ziua cea mare. Daca de trusou botez bebelus se ocupa nasa, restul lucrurilor trebuie sa le cumperi tu. 

Ce trebuie sa pregateasca cumpere parintii si nasii. Lista completa  

Atat parintii cat si nasii au un rol important in pregatirile necesare pentru botez si trebuie sa pregateasca totul din timp. De asemenea trebuie sa se sfatuiasca astfel incat sa nu existe suparari sau greseli. De asemenea, in zilele noastre este obisnuit ca parintii sa se ocupe ce cumpararea celor mai importante lucruri chiar daca in trecut nasa era cea care se ocupa de ele.

Ce trebuie sa cumpere parintii:

  • Un rand de hainute in care copilul merge la biserica
  • Hainute de schimb, daca va avea nevoie in timpul petrecerii
  • Marturii pentru invitati
  • Bomboane sau piscoturi si sampanie pentru servirea invitatilor la iesirea din biserica
  • Un cadou pentru nasi (este optional, in functie de traditiile fiecarei familii)

De asemenea, parintii trebuie sa se asigure ca au la ei, in ziua botezului, certificatul de nastere al copilului si actele lor de identitate.

Pentru a doua zi de dupa botez, cand se face baita copilului, mama trebuie sa pregateasca un prosop si un sapun pentru nasa, si sa o spele pe maini dupa imbaierea copilului. De asemenea trebuie sa ofere un prosop si persoanei careia ii da copilul, adica „moasei”, de cele mai multe ori este tot nasa.

Ce trebuie sa faca si sa cumpere nasii:

Pe langa trusou, nasii trebuie sa cumpere urmatoarele:

  • lumanari botez  (de multe ori se ocupa parintii de alegerea lumanarilor)
  • sticla de vin rosu pentru impartasanie si o sticla de ulei
  • un cadou pentru bebelus (in general se ofera bijuterii sau lucruri de care parintii au nevoie)
  • iconita care va fi sfintita de preot, si care va fi daruita copilului
  • un costum botez baiat  / rochita botez cu care copilul va fi imbracat dupa botez

Tot in atributiile nasilor intra platirea taxelor bisericesti.

Trusoul bebelusului trebuie sa contina: panza de mir sau panza in care este infasurat micutul dupa ce a fost scufundat, o sticluta de mir, fasa alba, albastra sau roz, prosop pentru bebelus (cu sau fara capison), cutia in care se pastreaza trusoul, cutiuta si foarfeca pentru taierea unei suvite de par (care se taie tot la botez).

Ce pregatiri trebuie sa faca parintii pentru botezul bebelusului

 Completeaza lista de cumparaturi pentru botez, de indata ce stabilesti data, biserica si localul la care doresti sa se desfasoare petrecerea dupa slujba de crestinare. Discuta cu preotul din comunitatea ta despre pregatirile pentru biserica.

Potrivit traditiei, dupa ce copilul este botezat, este important ca nasa sa il stearga si sa il imbrace pe copil.  

FOTO: pixabay.com

Advertoial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din bebelusi

Servicii pentru acasa

Cauta
in